Een weekje vakantie..... en halloween - Reisverslag uit Chiclayo, Peru van Hannes Verdegem - WaarBenJij.nu Een weekje vakantie..... en halloween - Reisverslag uit Chiclayo, Peru van Hannes Verdegem - WaarBenJij.nu

Een weekje vakantie..... en halloween

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Hannes

30 Oktober 2008 | Peru, Chiclayo

Hola!

Hier ben ik weer met meer nieuws.
Deze week verloopt alles rustig hier in Chiclayo, want ik heb namelijk geen school. Eigenlijk om eerlijk te zijn, is het deze week een hele week partiële examens. Maar aangezien ik hier nie zoveel van snap, en aangezien er geen klas is (alleen exames), heeft het ook voor mij weinig nut dat ik meedoe. Dus hebben ik en de 3 andere belgische meisjes eigenlijk een weekje vrijaf. En we zijn deze week al een paar keer tesamen iets gaan doen. Zo ben ik maandag samen met nele, een andere belgische gaan winkelen en kfc gaan eten (kentucky fried chicken), waar ik hier trouwens aan verslaafd ben geraakt. En eergisteren zijn kate en ik, samen met de familie van nele naar een meer dat ongeveer anderhalfuur buiten chiclayo ligt, gaan zwemmen.

Het was echt een meer zoals in de prentjes en als in de films... Een meer met helder water, omgeven door prachtige bergen, en er was echt niemand in de buurt behalve wij. We hebben dan daar maar meteen ons zwemgerief aangetrokken en in het meer gesprongen, terwijl de anderen de boot en de quad uitlaadden (ja kennelijk zit de familie van nele niet zo krap bij kas..). Het water was echt heerlijk! We hebben een boottochtje gemaakt op het meer en lekker gepicknickt en gedronken op de tonen van lekkere zuid-amerikaanse reggae en salsa. Het was prachtig, en veel fotos gemaakt enzo. En gisterenavond hebben we een lekker filmavondje gehouden bij mij thuis, met chips, popcorn en frisdrank...
Ja die fotos,..waarschijnlijk hebben al veel mensen afgevraagd waarom ik zo weinig fotos heb: het duurt hier keistikke lang, er is altijd wel iets met de pc of mijn broers willen efkes op de pc of het internet valt uit of ik heb geen tijd...maar ik zal er wel iets op vinden, maar wees maar zeker dat ik ze allemaal mee naar huis neem...

Daarnaast moest ik vorige week ook een paar spreekbeurten geven, en 1 ervan in kostuum, natuurlijk zat iedereen weer te kijken naar mij: ze hadden waarschijnlijk nog nooit een blonde europeaan in kostuum gezien ofzo, en de andere presentatie moest ik over België geven. Maar zoals dat hier gewoonlijk gaat, zijn beide presentaties uitgesteld naar een andere dag, omdat we iets anders deden. Trouwens voor de unif ben ik al een paar plaatsjes( Santa Rosa, Monsefu,...) en musea (Museo Bruning, museo lambayeque...) moeten gaan bezoeken: wel interessant moet ik zeggen. Zo leer je wat meer over de cultuur en het dagelijks leven enzo, maar aan de andere kant is het ook redelijk wa theorie enzo, waar ik maar weinig van versta. Het is hier gewoon een kwestie van doorgaan en niet bij de pakken te blijven zitten.

Het andere belgische meisje, Kate, die oorspronkelijk in Trujillo zat, heeft eindelijk toegang weten te verschaffen tot onze universiteit en zal maandag bij mij in de klas zitten (ze heeft ook toerisme gekozen), dus vanaf maandag zitten we met 2 belgen in een peruaanse klas.
Het is hier stilaan een invasie van belgen aan het worden, lijkt het. Ik heb gisteren haar vlug eens voorgesteld aan mijn klas en de hoofd van de faculteit heeft ons vlug even rondgeleid.

En vorige week was het hier feesten van jewelste: ik ben naar 3 verjaardagsfeestjes op een rij geweest, maar het was wel leuk moet ik zeggen, en ik heb een paar leuke plaatjes kunnen trekken en ik heb veel pisco sour gedronken...., en nu we toch over eten bezig zijn,
weten jullie dat ik 2 weken geleden koeienharten heb gegeten? En ik moet toegeven dat het niet slecht smaakt, ik ga er zeker wel nog meer van eten, maar euh, aan de andere kant moet ik ook wel toegeven dat ik het europese eten ook wel een beetje mis....

Zo, ik denk dat ik zo ongeveer uitgepraat ben. Ik wens jullie morgen allemaal een griezelig Halloween en tot de volgende keer!

Groetjes

Hannes, live uit Peru

• 30 Oktober 2008 - 20:53

Dorien:

Haha, koeienharten?!?!? You got to be kidding me!! Oke, liever jij dan ik!
    Voor de rest merk ik wel dat alles in orde is enzo.. veel plezier aant beleven..?! Doe zo door (en trek vooral veel foto's)
    xx

• 06 November 2008 - 16:36

Jozefa:

Hoi Hannes, leuk te horen dat je het zo goed maakt! Je Spaans is ondertussen al vrij goed zeker? Je kan het misschien es uitproberen met je broer in Santander :). En lukt de salsa een beetje? Laat maar zien wat je kunt, als je terugkomt. hou je haaks en tot later

• 09 November 2008 - 13:10

Ilse En Co:

Ho Hannes,
    Zo te lezen maak je het daar goed. Geniet van elk moment, ook al lijkt het lang, het zal vlug voorbij zijn!
    Groetjes

• 22 November 2008 - 10:08

Walter De Swaef:

Beste Hannes,

Via via uw Peru-site ontdekt.
    Ben speciaal geïnteresseerd omdat mijn dochter Lieselot ook in Peru verblijft nl in Lima.
    Zelf was ik daar in de herfstvakantie om haar te bezoeken.
    Als je wil weten wat zij allemaal beleeft, kijk je maar naar www.gringasinlima.blogspot.com
    Maak nog het beste van je AFS-verblijf.
    groetjes uit SJC-Aalst

• 25 November 2008 - 21:29

Imke:

Hey,
    man ik ben jaloers op u :p:p
    hier ist echt blokken nu pfff
    amuseer u daar nog !!!

bye
    x

• 02 December 2008 - 06:40

Patrick:

Hallo Hannes,
    al die nieuwe foto's. Achter iedere foto zit waarschijnlijk een heel verhaal. Vertel ons eens welke.